در این مقاله قصد داریم به بررسی جوشکاری القایی بپردازیم و بررسی کنیم جوشکاری القایی چیست. جوشکاری به روش القایی یکی از انواع جوشکاری است که در آن با استفاده از القای الکترومغناطیسی قطعه کار را گرم میکنند. دستگاههای جوشکاری القایی دارای یک سیم پیچ القایی است. این سیم پیچ با جریان الکتریکی فرکانس رادیویی انرژی را میگیرد. در ادامه یک میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بالا ایجاد میشود که باعث بهوجود آمدن گرمای مورد نیاز برای جوشکاری میشود.
بررسی تاریخچه جوش القایی
حال که با روش جوش القایی آشنا شدید شاید برایتان جالب باشد که تاریخچه جوشکاری القایی چیست. جوش القایی از طریق مفهومی به نام قانون فارادی کشف شده است. این قانون که به توسط فردی به نام مایکل فارادی کشف شده است. این قانون در واقع روشی جهت ایجاد انرژی گرمایی توسط القای الکتریکی است که امروزه برای جوشکاری القایی از آن استفاده میشود. این روش جوشکاری امروزه در صنایع زیادی مورد استفاده قرار میگیرد و امروزه بیشترین استفاده از آن را میتوان در صنایع هوافضا دانست.
ویژگیهای جوشکاری القایی چیست؟
جوشکاری القایی فرآیند خودکاری به حساب میآید که بیشتر جهت جوشکاری در درز لولهها مورد استفاده قرار میگیرد. جوشکاری به این روش سرعت بسیار بالایی دارد و ذوب فلز با استفاده از روش القایی در زمان بسیار کوتاهی انجام میگیرد. یکی از ویژگیهای اصلی جوش القایی در قابل اطمینان بودن آن و بازده بسیار بالای این روش است. همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنیم که جوش القایی مصرف برق بسیار پایینی دارد و جوشی که به این روش انجام میگیرد بسیار تمیز بوده و ضایعاتی به همراه نخواهد داشت. همچنین در این روش گرما به صورت کاملا متمرکز به نقطه مورد نیاز انتقال داده میشود و از این جهت قطعه کار از هرگونه آسیب محافظت میشود.
جوش القایی و از بین بردن ناخالصی قطعات
حال که متوجه شدید ویژگیهای اصلی جوش القایی چیست میخواهیم به یکی از ویژگیهای مهم این روش بپردازیم که شاید از شنیدن آن تعجب کنید. جوشکاری القایی میتواند ناخالصیهای قطعات را از بین ببرد. در فرآیند القا هنگامی که سطوح مربوط به قطعه کار به همدیگر فشرده میشوند ناخالصیهای قطعه نیز از آن خارج میگردد. این ویژگی در کنار کیفیت بالای جوش و خطر بسیار کم روش القایی از جمله مهمترین ویژگیهایی است که باعث شده است جوش القایی در صنایع حساس مانند هوا فضا یکی از بهترین انتخابهای ممکن به شما برود.
در آخر بد نیست اشاره کنیم که این روش نه تنها برای جوشکاری فلزات قابل استفاده است بلکه از آن میتوان برای جوشکاری انواع پلاستیکها و کاموزیتها و طیف گستردهای از مواد گوناگون دیگر استفاده کرد.
از اینکه با ما در این مقاله همراه بودید از شما سپاس گزاریم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که تجربه استفاده از جوشکاری القایی را دارید فراموش نکنید که نظرات خود را با ما درمیان بگذارید و به ما بگویید از نظر شما بهترین کاربردهای این روش از جوش چیست.
بیشتر بخوانید:
جوشکاری سرد چیست و چه کاربردی دارد؟