اتصال فلزات به یکدیگر، یکی از ضروریات در صنایع مختلف است. صنایعی که در محیط آبی قرار دارند نیز از این موضوع مستثنی نیستند. جوشکاری که یکی از پایدار ترین روش های اتصال فلزات به یکدیگر است، در جهت اتصال در این صنایع نیز کاربرد دارد. جوشکاری در آب، روشی رایج برای اتصال فلزاتی است که در محیط آبی قرار دارند. این روش باید بر اساس اصول و ضوابط خاصی اجرا شود. در غیر این صورت خطر های جوشکاری در آب می تواند بسیار آسیب زا باشد.
در خطرات جوشکاری زیر آب چیست قسمت اول، برخی از مخاطرات مهم این روش جوشکاری را مورد بررسی قرار دادیم. خطر شوک الکتریکی، خطر انفجار در زیر آب و خطر غرق شدن، مخاطراتی هستند که در بخش اول به بررسی آن ها پرداخته ایم.
در ادامه به بررسی دیگر خطر های جوشکاری در آب می پردازیم.
خطر های فشار و بیماری های مختلف
یکی دیگر از خطرات جوشکاری در آب، مشکلات مربوط به فشار آب و بیماری های مختلف است. جوشکارانی که اقدام به این نوع جوش زدن می کنند، باید این فاکتور ها را در نظر بگیرند. چرا که زمانی که جوشکاری در آب انجام می شود، کنترل و رصد فشار می تواند موجب بروز مشکلات مختلف گردد.
از جمله اندام هایی که در اثر فشار آب تحت تاثیر قرار می گیرند می توان به گوش، ریه، مغز و قلب اشاره داشت. به همین جهت است که جوشکار همواره باید انضباط خاصی را برای این روش جوش رعایت نماید. چرا که در صورت عدم رعایت این انضباط ها، احتمال بروز حمله بیماری هایی در اثر فشار وجود خواهد داشت.
لازم به ذکر است که خطر فشار و بیماری های ناشی از آن، از جمله مهم ترین مخاطرات جوشکاری در آب محسوب می شود.
واکنش حیوانات از دیگر خطر های جوشکاری در آب
زمانی که جوشکاری در زیر آب صورت می گیرد، در واقع این عملیات در محیط زندگی حیوانات آبزی انجام می شود. به همین جهت است که جوشکار باید واکنش حیوانات را در این شرایط در نظر داشته باشد.
ماهی های خطرناکی در دریا زندگی می کنند، جوشکاری که اقدام به جوشکاری در آب می کند باید با خطرات این قبیل ماهی ها آشنا باشد و راه مهار خطر را نیز بداند. ماهی های گوشت خوار و وحشی از جمله موجوداتی هستند که می توانند مخاطرات جوشکاری در آب را افزایش دهند.
ورود جوشکار در این محیط ها تحت عنوان یک موجود غریبه در اکوسیستم دریا تلقی می شود. جوشکار باید همواره بداند که دریا و اقیانوس و دیگر محیط های دریایی مناطقی شگرف از طبیعت اند و ورود انسان می تواند واکنش های متفاوت را از جانب آبزیان به همراه داشته باشد.
خطر منجمد شدن از خطر های جوشکاری در آب
یکی دیگر از خطر های جوشکاری در آب، خطر منجمد شدن و یخ زدن است. البته این خطر همیشه وجود ندارد و در دما های منفی و برخی محیط های آبی این احتمال وجود خواهد داشت.
به طور کلی شخصی که اقدام به جوشکاری در محیط های آبی می کند، باید با خطر انجماد و یخ زدن آشنا باشد و راهکار های مناسب برای مقابله با آن را بداند.
غواصانی که در محیط های آبی سرد اقدام به جوشکاری می کنند، باید ضوابط و دستور العمل های مخصوص به جوشکاری در این محیط ها را رعایت کنند. برای انجام جوشکاری در این محیط ها، جوشکار باید از تجهیزات مناسب استفاده کرده تا از بروز خطرات جوشکاری در آب جلوگیری نماید.
به کارگیری تجهیزات متناسب برای این نوع جوشکاری، موجب شده که از کم شدن دمای بدن غواص جلوگیری گردد. غواصان آب سرد باید همواره خطر انجماد را جدی بگیرند.