فلزات امروزه یکی از اصلی ترین مقاطع صنایع مهم محسوب می شوند. اما کاربرد انواع فلزات به گذشته های دور بر می گردد. به همین جهت است که از انواع روش ها در جهت اتصال چند فلز به یکدیگر استفاده می شده است. پایدار ترین روشی که می تواند چند فلز را به یک دیگر متصل کند، روش جوشکاری است. با روش جوشکاری می توان چند فلز را به بهترین حالت ممکن به یک دیگر اتصال داد. لازم به ذکر است که برای اتصال پایدار فلزات با استفاده از روش جوشکاری، باید اصول این روش ها به خوبی رعایت شود. جوشکاری نیز مانند دیگر صنایع دستخوش پیشرفت های تکنولوژی شده است. امروزه دستگاه های اینورتر جوشکاری گزینه ای مناسب برای جوش می باشند. اما از ترانس جوشکاری نیز می توان بدین منظور استفاده کرد. در این مطلب به بررسی تفاوت اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری می پردازیم.
به منظور بررسی تفاوت های میان جوشکاری با اینورتر و جوشکاری با ترانس، باید با ویژگی های این انواع جوشکاری آشنا شویم. به همین منظور، در ادامه با بررسی تفاوت های اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری همراه با جوش و برش نوین بمانید.
اینورتر در جوشکاری
امروزه در جهت پیشرفت و ارتقای سطح کیفی جوشکاری، از دستگاه های اینور مخصوص جوشکاری استفاده می شود. اینورتر ها جریان متناوب AC ورودی را به جریان مستقیم DC تبدیل می کنند. در واقع اینورتر ها یک نوع دستگاه مبدل می باشند.
در دستگاه های اینورتر، ابتدا جریان ورودی AC وارد می شود و سپس با چند مرحله، به یک جریان مستقیم تبدیل می شوند.
یکی از مهم ترین ویژگی های استفاده از دستگاه اینورتر به منظور جوش فلزات این است که با استفاده از اینورتر ها می توان ولتاز و میزان جریان خروجی را تنظیم نمود. در این دستگاه ها اعمال تنظیمات مذکور با استفاده از نرم افزار های کامپیوتری ممکن می شود.
مهم ترین ویژگی دستگاه جوشکاری اینورتر، اندازه و وزن پایین این دستگاه ها می باشد. در واقع یکی از تفاوت های اینورتر و ترانس جوش، همین وزن کمتر دستگاه های نسل جدید اینورتر است که در مقایسه با دستگاه های قدیمی قابل بررسی می باشد.
دیگر تفاوت مهم اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری، مصرف انرژی مناسب اینورتر ها است. با استفاده از دستگاه اینورتر می توان به اندازه 20 الی 30 درصد، در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. مصرف پایین دستگاه های اینورتر، علاوه بر صرفه جویی در هزینه های مصرف انرژی موجب افزایش طول عمر دستگاه می شود. چرا که با مصرف پایین این دستگاه ها در مقایسه با دستگاه ترانسی جوشکاری، موجب کم تر شدن استهلاک دستگاه جوش اینورتر می شود.
تفاوت اصلی اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری
اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری تفاوت هایی با یکدیگر دارند. مهم ترین و اصلی ترین تفاوت میان این دو دستگاه جوش فلزات، در نحوه تبدیل جریانی است که در آن ها صورت می گیرد.
در دستگاه های اینورتر جریان متناوب AC از طریق رکتیفایر تبدیل به DC می شود. ولی دستگاه های ترانسی با ترانسفورماتور هسته آهنی بزرگ این کار را انجام می دهند. در تبدیل جریان در دستگاه های ترانس جوشکاری، جریان های پایین با ولتاز زیاد برق AC به شدت جریان زیاد با ولتاژ پایین AC تبدیل می شوند. پس از تبدیل جریان پایین ولتاژ بالا به جریان بالا ولتاژ پایین، دستگاه ترانس جوشکاری با رکتیفایر AC را به جریان مستقیم DC تبدیل می کند.
در واقع این تفاوت در نوع تبدیل جریان در این دو دستگاه، باعث تفاوت در ابعاد ذستگاه اینورتر جوشکاری و ترانس جوشکاری می گردد.
به طور کلی دستگاه های ترانسی هم وزن بیشتر و هم اندازه بزرگ تری در مقایسه با دستگاه اینورتر جوشکاری دارند. مصرف برق در دستگاه های ترانسی نیز در مقایسه با اینورتر ها بیشتر می باشد.